Apply

HBO stage: Verbeteren van de sticker normen

Wij zijn op zoek naar een Chemie, Chemische technologie, Technologie  of Materiaaltechnologie student.

 • Location Eindhoven
 • Organisation Unit Product Development
 • Fulltime Fulltime
 • Education level Bachelor
 • Contract type Internship contract

Job description

​Op een vrachtwagen worden stickers toegepast met verschillende verschijningsvormen zoals instructie-, identificatie-, type- en naamplaatjes, emblemen en carrosseriedecoratie. De sticker dient soms levensduur leesbaar te blijven, dient verwijderbaar of permanent zijn en soms ook fraudebestendig. Er is op dit moment binnen DAF geen globaal overzicht waar de stickers precies toegepast worden. Dit is dan enkel bekend bij de specifieke constructeur van het specifieke onderdeel waar de sticker wordt toegepast. Om hier een beter beeld van te krijgen dienen verschillende nieuwe type EURO 6 voertuigen onderzocht te worden waar alle stickers zitten. Zodoende kan een overzicht gemaakt worden met daarop de informatie per type voertuig zoals locatie van de sticker en op welke ondergrond deze geplakt is met bijbehorende DAF nummers. Aan de hand van deze informatie kan met behulp van de constructeur achterhaald worden welk type sticker gebruikt is en wat de eisen aan deze sticker zijn. Nadien worden voertuigen van verschillende leeftijden in het veld onderzocht of deze aan de eis van de constructeur voldoet.
 
Verder zullen ook laboratorium testen gedaan worden op deze stickers en de specifieke ondergronden om te kijken hoe de stickers presteren ten opzichte van de eisen in onze interne DAF norm (o.a. hechtkracht, leesbaarheid en fraudebestendigheid). Uiteindelijk dient de informatie van het veldonderzoek en het laboratorium onderzoek gecombineerd te worden om te onderzoeken of de eisen van de constructeur overeenkomen met de eisen die tijdens laboratoriumtesten aan de sticker gesteld worden. Indien dit  niet overeenkomt dienen de eisen in de keur-/materiaalnorm aangepast te worden zodanig dat de relatie tussen laboratoriumtesten en praktijk wel overeenkomt met de eis van de constructeur.
 
Start: 01-09-2021, Duur: 5 maanden

Your profile

Je studeert Chemie, Chemische technologie, Technologie  of Materiaaltechnologie.

Department

Het Centraal Laboratorium (CL) van DAF is een onderzoeksafdeling die valt onder Product Development. Het CL voert materiaaltesten uit op alle onderdelen van een truck en adviseert welke materialen gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van bestaande of nieuwe toepassingen. Tevens schrijft het CL ook nieuwe normen (test normen / materiaal normen) en controleert bestaande normen.
 

We offer

 • Een kijkje in de keuken bij een grote, internationale organisatie;
 • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We staan open voor jouw initiatieven en afhankelijk van de opdracht zie je jouw resultaten terug op de werkvloer;
 • Een ervaren coach en begeleider, waar je veel van kunt leren en die klaar staat om je verder te helpen;
 • Een stagevergoeding van € 375,- (HBO) per maand op fulltime basis;
 • Een reiskostenvergoeding, als je niet in het bezit bent van een studentenreisproduct;
 • Een huisvestingsvergoeding, als je tijdelijk een kamer huurt in de buurt van DAF.
  Elke stagiaire krijgt de kans om deel te nemen aan het  Student Event. Tijdens dit event leer je andere stagiaires kennen en kom je meer te weten over DAF / PACCAR!
Benieuwd hoe studenten hun stage bij DAF ervaren? Lees hier verhalen van onze oud-stagiaires.